"Газпром" говорить, що з RosUkrEnergo ще не домовилися

Вівторок, 7 вересня 2010, 18:09

НАК "Нафтогаз України", "Газпром" і RosUkrEnergo ще не досягли остаточних домовленостей щодо питання cпірних 12,1 млрд. куб м газу.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Остаточних домовленостей, насправді, немає і одна з причин - немає досягнутих домовленостей: ще не всі судові рішення, не всі судові процедури в Україні завершено", - сказав він.

За його словами, предметно обговорювати долю 12,1 млрд. куб м газу можна буде тільки після закінчення всіх судових розглядів.

Реклама:

При цьому Міллер відзначив, що питання про реалізацію всього обсягу газу на території України також буде обговорюватися сторонами після остаточного рішення судів.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітражний трибунал рішенням від 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. куб м газу.

Згідно з рішенням, RosUkrEnergo повинна отримати від "Нафтогазу" 12,1 млрд. куб м природного газу не пізніше 1 вересня 2010 або іншої дати, узгодженої сторонами в письмовому вигляді.

RosUkrEnergo для виконання рішення Стокгольмського арбітражу в Україні подала позов до Шевченківського районного суду Києва, який визначенням від 13 серпня підтвердив вердикт міжнародного арбітражу.

"Нафтогаз" заперечив це визначення, подавши апеляцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!