FITCH ПІДТВЕРДИВ РЕЙТИНГИ ШЕСТИ УКРАЇНСЬКИХ БАНКІВ

П'ятниця, 24 вересня 2010, 20:30

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті B зі стабільним прогнозом шести українських банків з іноземним капіталом.

Зокрема, рейтинги підтверджено Прокредитбанку, Укрсиббанку, Укрсоцбанку, Правекс-Банку, банку "Форум" і ВТБ Банку.

Як говориться в повідомленні агентства в п'ятницю, таке рішення відображає наявність потенційної підтримки банкам з боку іноземних власників, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Агентство також підтвердило індивідуальні рейтинги банків D / E для Прокредитбанку і E для Укрсиббанку, Укрсоцбанку, "Правекс-Банку", банку "Форум" і ВТБ Банк, що відображають глибину проблем якості банківських активів.

Реклама:

Рівень поганих, пролонгованих і реструктуризованих кредитів у кожному з них за підсумками першого півріччя 2010 року становив 37-67%, відзначає Fitch.

При цьому кращий індивідуальний рейтинг Прокредитбанку пов'язаний з тим, що рівень поганих кредитів у ньому значно нижче, ніж у інших, хоча частка реструктуризованих кредитів збігається з іншими банками.

Власником 81% акцій Укрсиббанку є французький BNP Paribas (AA- / стабільний) - 81%; 95,48% Укрсоцбанку - італійський UniCredit (A / негативний); 94,52% "Форуму" - німецький Commerzbank (A + / стабільний); 60% Прокредитбанк - німецький ProCredit Holding (BBB- / стабільний); 100% Правекс-банку - італійський Intesa Sanpaolo SpA (AA- / стабільний) і 99% ВТБ Банк - російський Банк ВТБ (BBB / стабільний).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: