"Київміськбуд" став "офшорним"

Четвер, 2 вересня 2010, 16:07

Новими власниками ХК "Київміськбуд" стали Atima Ltd, Investion Ltd. і Akvista Ltd.

Зокрема, інвестиційні компанії Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd., які стали новими власниками 80% акцій ХК "Київміськбуд", повідомили про намір в якості портфельних інвесторів бути присутнім в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці його стратегічного розвитку.

Про це повідомляється в прес-релізі "Київміськбуду" з посиланням на офіційний лист зазначених інвесткомпаній на адресу президента АТ Василя Можара від 1 вересня, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"1 вересня 2010 року ХК" Київміськбуд "отримала адресоване на ім'я президента компанії  Можара офіційний лист від нових власників пакету акцій холдингу. Лист підписаний керівниками трьох зарубіжних компаній: Atima Ltd., Investion Ltd. та Akvista Ltd.", - відзначає компанія.

Реклама:

Окрім того, представники даних компаній виявили намір зустрітися з Можаров для обговорення питань стратегічного розвитку "Київміськбуду".

Всі нові акціонери холдингу є інвестиційними компаніями.

Відповідно, вони як портфельні інвестори не мають наміру приймати безпосередньо участь в оперативному управлінні бізнесом, обмежившись спільною розробкою стратегічних установок з керівництвом ХК "Київміськбуд" і присутністю в наглядовій раді, йдеться в прес-релізі.

Як повідомлялося, пакет акцій "Київміськбуду" у розмірі 80% був проданий на аукціоні на Українській універсальній торговій біржі Фінансової компанії "Новий регіон" за 114 млн. 75 тис. 598,56 гривень.

Раніше Генеральна прокуратура звернулася в суд з прозханням зобов'язати "Новий регіон" повернути80% ХК "Київміськбуд" у комунальну власність.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: