Бойко дав "Нафтогазу" нездійсненне завдання?

П'ятниця, 20 серпня 2010, 12:18

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко у четвер дав доручення НАК "Нафтогаз України" підготувати подання щодо апеляційного оскарження постанови Шевченківського райсуду Києва від 13 серпня за рішеннями Арбітражного трибуналу Стокгольма.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Але, згідно з чинним законодавством, апеляція на постанову суду може бути подана протягом п'яти днів, зазначає агентство. Тобто термін подачі закінчився ще 18 серпня.

Отже, на момент подання доручення у міністра не було інформації про подачу апеляції на постанову суду.

Реклама:

Чи була подана апеляція до 18 серпня в "Нафтогазі" не повідомляють.

Зокрема, у прес-службі НАК сказали, що не коментують цю інформацію, а в юридичному департаменті послалися на зобов'язання перед СБУ.

"НАК "Нафтогаз України" діє з урахуванням вимог чинного законодавства, поки інших коментарів ми не можемо дати, оскільки знаходимося під певним зобов'язанням Служби безпеки України", - повідомили агентству в юридичному департаменті "Нафтогазу".

Як повідомлялося, 9 липня "Росукренерго" подала до Шевченківського районного суду Києва клопотання про примусове виконання рішення Арбітражного трибуналу Стокгольма, який 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути трейдеру 12,1 млрд. кубометрів газу.

13 серпня київський суд визнав, що НАК "Нафтогаз України" порушила контракт і зобов'язана повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу до 1 вересня або в інший термін, погоджений сторонами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!