Янукович хоче покористуватися Фінським досвідом

Четвер, 8 липня 2010, 14:53

Президент Віктор Янукович вважає корисним для України досвід Фінляндії в проведенні економічних реформ.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Александером Стуббом. повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Фінляндія вже давно дивує світ своїми підходами і новаціями у вирішенні багатьох економічних питань, і Україна хотіла б отримати цей досвід і ним користуватися", - сказав він.

Янукович висловив надію на більш детальне ознайомлення з фінським досвідом в питаннях зовнішньополітичної діяльності.

Реклама:

"Ми будемо реформувати також і МЗС. І особливе значення має економізація діяльності міністерства. Вважаю, що у нас буде можливість з вашими колегами порадитися і обговорити це більш детально", - сказав президент.

Говорячи про проведення реформ в Україні, Янукович зазначив, що необхідно "змусити" працювати економіку більш ефективно.

У зв'язку з цим він підкреслив необхідність скорочення витрат бюджету і мотивації бізнесу на зростання економіки.

"Закладено цілу низку питань, які будуть створювати для цього умови", - зазначив президент.

За його словами, це поліпшення адміністрування податку на додану вартість з метою перевести його в "автоматичний режим", при якому чиновники не будуть мати відношення до цього податку.

Янукович під час зустрічі висловив сподівання, що офіційний візит до України міністра закордонних справ Фінляндії "відкриє новий шлях у відносинах між двома країнами".

"Ми розцінюємо відносини з Фінляндією як можливість відчути новий подих у багатьох напрямках розвитку країни, і особливо економіки", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: