Людина Фірташа очолила наглядову раду Кримського содового заводу

Понеділок, 5 липня 2010, 13:08

Наглядову раду ВАТ "Кримський содовий завод" (КСЗ) очолила OstChem Germany GmbH, яка володіє 89,99% заводу, представляти яку буде її директор Маттеус Ебіналь.

Таке рішення прийняли акціонери заводу на зборах 1 липня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію КСЗ у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Акціонери також затвердили рішення наглядової ради, яким 23 квітня 2010 року з посади голови наглядової ради заводу був звільнений очільник ДК "Укртрансгаз" Сергій Винокуров.

Також акціонери заводу призначили на три роки членами наглядової ради КСЗ представників ТОВ "Остхем-Україна" Олега Кіктєва і Андрія Костину замість Володимира Копилова та Георгія Дзюбенка.

Реклама:

Акціонери також переобрали на три роки членами правління Сергія Зуєва та Владислава Шмелькова, які входять в правління близько трьох років.

Кримський содовий завод є провідним у Східній Європі підприємством з виробництва технічної кальцинованої соди з проектною потужністю 698 тис. тонн соди в рік.

Завод забезпечує близько 80% потреби внутрішнього ринку України і 2,5% - світового ринку кальцинованої соди.

OstChem Germany GmbH, дочірньій компанії OstChem Holding AG, належить 89,99% акцій ВАТ "КСЗ".

90% акцій OstChem Holding AG належать Group DF, яка об'єднує активи співвласника швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа.

"Укртрансгаз" є дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: