Канадська компанія може купити родовище золота в Україні

Вівторок, 27 липня 2010, 18:49

Канадська Secova Metals Corp. підписала меморандум про взаєморозуміння щодо купівлі 90% золоторудного родовища Сергіївське у Дніпропетровській області з його приватними власниками з 60-денним періодом на due diligence.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу компанії.

Згідно із повідомленням, документ передбачає отримання Secova 65-відсоткової частки в обмін на інвестування 5 млн. доларів протягом 5 років у пошуково-розвідувальні роботи і купівлю ще 25% за 10 млн. доларів з оплатою грошовими коштами на умовах розстрочки.

Secova буде безпосередньо керувати всією діяльністю з розробки родовища.

Реклама:

За канадською компанією також залишається першочергове право на викуп решти 10%.

У документі говориться, що інвестиції в роботи з розвідки у перший рік оцінюються в 1,5 млн. доларів.

Згідно з підписаною угодою, будь-які зобов'язання щодо роялті або розділу чистого прибутку відсутні.

Secova уточнює, що Сергіївське родовище розташоване в 40 км на південний захід від Дніпропетровська і активно досліджувався українськими держструктурами c 1992 по 1996 роки, поки не було припинено фінансування.

Згідно із проведеними у 2000 році оцінками, запаси родовища складають від 356 тис. унцій (11,1 тонни) до 557 тис. унцій (17,3 тонни), а вміст золота коливається в окремих структурах від 2 до 6,1 грам на тонну.

Нині Secova розробляє одне золоторудне родовище - Gold Coin в Арізоні, а також володіє менш значущим урановим проектом в Mont-Laurier у Квебеку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: