Депутати вирішують "квартирне питання"

Субота, 10 липня 2010, 13:33

У парламенті зареєстрована постанова, яка передбачає передачу 17 квартир у власність депутатів Верховної ради.

Раніше передбачалося, що ці квартири будуть службовими, а депутати в них зможуть проживати лише на час своєї каденції, нагадує газета "Дело".

У пояснювальній записці до проекту постанови говориться, що утримання цих квартир на балансі Управління Верховної ради коштує 90 тис. гривень на рік.

А грошей на ремонт та облаштування цього житла у Управління немає, оскільки в бюджеті не передбачені такі витрати.

Реклама:

Через відсутність грошей пропонується передати квартири в Києві по вулиці Срібнокільській, 24 і Сортувальній, 4, депутатам безкоштовно і назавжди.

2009 року парламент вже приймав рішення з цього питання, проте тоді передбачалося включити 17 квартир до числа службових і передачу їх на баланс Управління Верховної ради, нагадує видання.

Тоді заступник голови комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної ради Валерій Камчатний повідомив, що ці квартири переведені в ранг службових, тобто після того, як буде завершена "каденція парламенту, ці квартири мають бути повернуті до житлового фонду Верховної ради".

Камчатний повідомив, що було звернення понад 50 депутатів з приводу отримання службового житла, але оскільки в парламенті було в наявності лише 17 квартир, то вони розподілялися шляхом жеребкування.

За його словами, без жеребкування були виділені квартири чотирьом депутатам, двоє з яких є інвалідами другої групи - Микола Рудченко (фракція Блоку Литвина), Олександр Чорноморов (фракція Партії регіонів), учасникові бойових дій Юрієві Самойленку (фракція Партії регіонів) і Спиридонові Кілінкарову ( фракція КПУ), який має "рекордну кількість дітей серед депутатів".

Він зазначив, що решта депутатів брали участь у жеребкуванні.

Серед тих, кому "пощастило і він отримав папірець з написом "квартира", - Валерій Бондик, Юлія Ковальова, Микола Дем'янко, Юрій Колоцей, Ірина Горіна, Григорій Маньковський, Володимир Демидко, Валерій Бевзенко (усі - з фракції Партії регіонів), Юрій Полунєєв , Валерій Бабенко, Іван Сідельник, Василь Кравчук (усі - з фракції БЮТ), Сергій Храпов (фракція КПУ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: