Екс-керівник Укргазбанку не ображається на Азарова

Середа, 9 червня 2010, 17:19

Екс-голова правління Укргазбанку Олександр Морозов вважає призначення Анатолія Брезвіна на посаду глави банку потрібним і своєчасним.

На його думку, для зменшення проблемної заборгованості перед банком як раз і потрібен керівник, який пропрацював у Податковій і Прокуратурі, пише газета "Дело".

Морозов каже, що його звільнення не було для нього несподіванкою.

"Я знав, що пропозиція нової кандидатури на посаду голови правління була спрямована не проти мене, а з метою посилення позицій банку, перш за все на майбутніх зборах акціонерів. Не секрет, що попередні збори акціонерів двічі поспіль зривалися. До зборів, які плануються на 17 червня, якийсь компромісний план дій теж поки що не вироблений, тому уряд зацікавлений у посиленні заходів для забезпечення проведення зборів акціонерів", - заявив Морозов.

Реклама:

Він позитивно оцінив свою роботу в Укргазбанку: "Усі процеси в Банку нормалізувалися і, зараз, - позитивні ... ми добилися збільшення приросту вкладів, довіра до банку значно зросла".

Невирішеним до кінця питанням залишається проблемна заборгованість.

"Безумовно, сума проблемної заборгованості, під яку вже сформовані резерви, залишається досить великою і робота з її повернення повинна вийти на новий рівень", - вважає екс-глава Укргазбанку.

"Очевидно, щоб отримати назад вже державні гроші (кредити видавалися до того, як банк став державним), - потрібен більш жорсткий план заходів і координація взаємодії Укргазбанку з усіма адміністративними та директивними органами, бо за допомогою стандартних банківських інструментів вийти на конструктивне вирішення питання з проблемною заборгованістю не вдається ", - пропонує він.

Призначення Брезвіна Морозов вважає логічним і ставиться до цього рішення з розумінням.

"Брезвін - досвідчений системний керівник, добре знає середовище і механізми податкової служби, податкової міліції, прокуратури ... У тій ситуації, в якій зараз знаходиться банк, це дуже актуально", - підсумував він.

Як повідомлялося, 7 червня Кабінет міністрів зняв Олександра Морозова з посади голови правління Укргазбанку. На його місце призначений колишній голова Державної податкової адміністрації Анатолій Брезвін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: