"Нафтогаз" загрожує облгазам "обезглавленням"

Субота, 5 червня 2010, 16:57

НАК "Нафтогаз України" буде ініціювати звільнення тих керівників облгазів, які не дотримуються лімітів на постачання і транспортування газу.

Про це заявив голова НАК Євген Бакулін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На липень місяць газові ліміти до всіх доведені, і у випадку, якщо хтось буде транспортувати газ понад ліміти, будуть вживатися заходи, аж до того, що будемо подавати на зняття керівника", - сказав він.

При цьому міністр палива та енергетики Юрій Бойко підкреслює, що сьогодні місцева влада не приймає необхідних кадрових рішень для забезпечення погашення боргів теплокомуненерго за спожиті енергоносії.

Реклама:

"Важка ситуація склалася з теплокомуненерго, які практично не виконують графік погашення заборгованості за енергоресурси, прийнятий 2 місяці назад. В цілому по країні він виконаний на 56%, хоча ми маємо одіозні випадки, коли, наприклад, в Мукачево він виконаний на 1%, у Кіровську Луганської області - на 1%, у Івано-Франківську - на 7%", - відзначив він.

"І, що головне, ми не маємо відповідних кадрових рішень з боку місцевих органів влади, губернаторів, мерів", - додав міністр.

Бойко наголосив, що, із свого боку, Мінпаливенерго має намір зробити ряд організаційних висновків і провести низку кадрових змін на теплових електростанціях, серед яких він назвав, зокрема, Одеську.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: