Бойко планує видобувати 30 мільярдів кубометрів газу за кордоном

П'ятниця, 25 червня 2010, 12:23

Кабінет міністрів планує видобувати не менше 30 млрд. кубометрів газу за кордоном і самостійно регулювати ціну на цей енергоносій.

Про це заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Поставили собі за мету отримувати, як мінімум, 30 млрд. куб. м. газу з наших зарубіжних активів за цінами, які ми самі будемо регулювати, а не погоджуватися з тією ціною, яку нам запропонують на переговорах", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Янукович заявив, що Україну "виштовхали" з газових ринків Середньої Азії і висловив надію на "правильний підхід" у вирішенні цього питання.

Реклама:

У свою чергу Бойко і низка представників українського бізнесу висловили побажання про сприяння з боку РФ у транспортуванні газу, який видобувається українськими компаніями в Середній Азії або одержуваного в оплату за надання робіт або послуг замовникам цього регіону.

Після цього президент РФ Дмитро Медведєв пообіцяв розглянути питання про доступ до транзитних потужностей російської газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!