"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Жуляни" віддадуть росіянам?

Середа, 16 червня 2010, 10:05

Київрада назвала учасників конкурсу з визначення орендаря комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

Управлінням аеропортом зацікавилося три компанії: ТОВ "Ес-Енд-Пі", ТОВ "Промсоцразвітіе" і ТОВ "Майстер-Авіа", пише видання "Комерсант-Україна" .

Першу компанію не допустили до участі в конкурсі через відсутність банківської гарантії на суму 150 млн. гривень.

Найбільш привабливою члени комісії назвали пропозицію "Промсоцразвітія".

Реклама:

Компанія запропонувала орендну плату в розмірі 15% від вартості активів, а також будівництво терміналу пропускною спроможністю 700 пасажирів на годину і загальною площею 20 тис. кв. м.

Однак у "Промсоцразвітія" була неправильно оформлена банківська гарантія від Банку Москви на 35 млн. євро.

"Ми вирішили дати цій компанії два тижні для належного оформлення документів. Якщо вона не встигне, переможцем конкурсу стане "Майстер-Авіа", - зазначив голова комісії Володимир Дейнега.

З банківською гарантією у "Майстер-Авіа" проблем не виникло, але компанія запропонувала значно меншу орендну плату - 5,5% на рік.

Отримати коментарі конкурсантів не вдалося. Інформації про учасників конкурсу у відкритому доступі немає.

В Київраді учточнили, що компанія "Промсоцразвітіе" зареєстрована в Києві на вул. Липській, 15б. Адресу "Майстер-Авіа" знайти не вдалося.

За даними джерел, знайомих з ходом конкурсу, "Промсоцразвітіе" афільована з топ-менеджментом російської групи компаній "Ренова", підприємцем Віктором Вексельбергом.

Отримати коментарі від представників компанії "Ренова" не вдалося. Проте видання з'ясувало, що підконтрольна "Ренова-проект" контролює єкатеринбурзький аеропорт "Кольцово".

Конкурс про передачу в оренду на 49 років майнового комплексу "Міжнародного аеропорту "Київ" Київрада оголосила 21 травня.

Аеропорт "Жуляни" займає територію 265 га, має одну злітно-посадкову смугу довжиною 2310 м і здатний приймати літаки Boeing 737 і Airbus 320. Пропускна спроможність терміналу - 180 пасажирів на годину. Жуляни будуть резервним аеропортом під час проведення Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: