Київрада терміново продає аеропорт "Жуляни"

Понеділок, 31 травня 2010, 11:45

Київрада оголосила конкурс на право оренди комплексу будівель, які знаходяться на балансі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

До переліку об'єктів входить сам аеропорт і ще близько 10 адміністративних приміщень, пише газета "Дело".

Видання зазначає, що стратегічний для міста об'єкт віддається у приватні в руки без зайвого шуму.

Про підготовлюваний конкурс можна дізнатися лише з невеликого оголошення в одній з муніципальних газет, яке з'явилося тиждень тому.

Реклама:

Для реєстрації заявок учасників відводяться стислі терміни. Документи можна подавати до 4 червня 2010 року.

Гендиректор "Міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський підтвердив виданню, що місто має намір здати в оренду майно, що дозволить переможцю конкурсу вести аеропортову діяльність.

За словами керівника аеропорту, піти на такий крок владу змусила відсутність грошей на добудову пасажирського терміналу до Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні 2012 року.

Незважаючи на дефіцит часу, готовність брати участь у конкурсі з оренди аеропорту "Жуляни" вже виявили дві невідомі на авіаринку компанії, інформує видання.

Перша з них - "Майстер-Авіа". Інформацію про неї у відкритих джерелах знайти неможливо.

Друга - "Юридична фірма Ес енд Пі", пов'язана з Василем Хмельницьким, відомим бізнесменом, який раніше мав відношення до меткомбінату "Запоріжсталь", а зараз активно розвиває свій бізнес у столиці.

Костржевський констатує: "Аеропорт включено до переліку об'єктів, які будуть приймати Євро-2012, і до кінця 2011 року необхідно побудувати пасажирський термінал, здатний приймати до 320 пасажирів на годину, - це велика споруда, на яку немає грошей у міському бюджеті".

Саме тому, за словами менеджера, міська влада прийняла рішення про конкурс, переможець якого отримає в оренду аеропорт.

Орієнтовна сума, яка потрібна для будівництва терміналу, - 200 млн. гривень, говорить гендиректор.

На ці гроші має бути побудований дворівневий термінал площею 12 тис. кв. м.

Як відомо, програма реконструкції аеропорту була затверджена урядом 2008 року.

На першому етапі передбачалося побудувати додаткову злітну смугу, під'їзні шляхи, кермові доріжки, встановити нове освітлювальне обладнання. На сьогодні виконання цих робіт підходить до кінця.

На другому етапі планувалося збільшити пропускну здатність внутрішніх рейсів за рахунок реконструкції діючого терміналу, а також побудувати новий.

У 2010 році держава виділила аеропорту 104,5 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: