Литвин підписав закон на 9 мільярдів

Понеділок, 14 червня 2010, 17:33

Голова Верховної ради Володимир Литвин підписав закон №6337, який підвищує акцизний збір на тютюнові, алкогольні вироби та бензин і переглядає низку норм оподаткування з метою збільшення доходів бюджету на 9 млрд. гривень на рік.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу парламенту.

Згідно із повідомленням, закон направлено на підпис президенту Віктору Януковичу.

Як повідомив спікер на брифінгу в понеділок, після прийняття цього закону відбувалися дискусії з Кабінетом міністрів, зокрема з Міністерством фінансів, щодо низки положень, які містяться в документі.

Реклама:

За словами Литвина, зокрема ішлося про те, що можлива місячна затримка зі сплати акцизу, наприклад, на пиво, крім того, є інші моменти, "які не стикуються між собою".

"Разом з тим, Міністерство фінансів виходило з того, що цей законопроект потрібно підписувати, щоб він отримав статус закону, а після того - внести уточнення, тому що, за їхніми оцінками і розрахунками, загубиться значно більше", - сказав він.

За словами спікера, у зв'язку з тим, що від профільного комітету не надходили пропозиції, щоб у відповідності з регламентом проголосувати уточнення до цього законопроекту, він змушений був підписати цей документ і направити його президенту.

"Це ще одне підтвердження того, що нам при прийнятті таких рішень потрібно дотримуватися принципу: поспішай повільно", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що після того, як цей закон буде підписаний президентом і оприлюднений, у нього будуть вноситися зміни, які необхідні для того, щоб відкоригувати низку статей цього закону.

У той же час Литвин не став прогнозувати, коли такі зміни можуть бути внесені, пославшись на те, що такі зміни має підготувати уряд.

Як повідомлялося, у понеділок Янукович вже вніс до парламенту законопроект №6517, яким пропонує скасувати низку норм ще не підписаного ним закону №6337, зокрема, про обмеження у віднесенні збитків минулих років і про лібералізацію валютного кредитування.

Верховна рада прийняла урядовий законопроект №6337 про внесення поправок до низки законів про оподаткування, а також підвищення акцизів на алкогольні напої, пиво, сигарети і нафтопродукти 20 травня 2010 року.

Передбачалося, що закон вступить в силу стосовно підвищення акцизів і інших ресурсних платежів з дня опублікування, стосовно ПДВ - з 1 червня, стосовно оподаткування прибутку підприємств - з 1 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: