Вінський підказує Азарову, кому віддати "Жуляни"

Вівторок, 1 червня 2010, 13:18

Намір Київської міської ради передати в оренду комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) є помилкою.

Про це йдеться в листі екс-міністра транспорту і зв'язку, лідера партії "Народна влада" Йосипа Вінського до прем'єр-міністра Миколи Азарова, повідомляє веб-сайт "Народної влади".

"Реконструкція аеродрому проведена повністю за кошти Державного бюджету, і, відповідно до угоди, аеродром має бути переданий у власність держави в управління Мінтрансзв'язку (відповідна угода знаходиться в Мінтрансзв'язку)", - наголошує Вінський.

На думку політика, "в цих умовах єдино вірним рішенням є передача аеропорту "Жуляни" на баланс ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", менеджмент якого здатний вирішити ключове питання: професійно управляти аеропортом "Жуляни", забезпечивши його роботу в єдиному комплексі".

Реклама:

Вінський наголошує, що фінансовий стан ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" цілком дозволяє йому вирішити питання будівництва терміналу самостійно.

Разом з цим екс-міністр транспорту та зв'язку підкреслює необхідність, "з метою системного розв'язання питання залучення інвестицій в аеропорти України", в найкоротші терміни прийняти Повітряний кодекс, "який підготовлений у 2008 році Мінтрансзв'язку та, що дуже важливо, погоджений з європейськими і міжнародними авіаційними організаціями".

Як повідомлялося, Київрада оголосила конкурс на право оренди комплексу будівель, які знаходяться на балансі комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

До переліку об'єктів входить сам аеропорт і ще близько 10 адміністративних приміщень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: