Готелям до Євро-2012 влаштують "податкові канікули"

П'ятниця, 21 травня 2010, 13:53 -

Верховна рада прийняла за основу законопроект, яким планується звільнити на 10 років від оподаткування прибуток підприємств, одержаний від надання готельних послуг.

За проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку і підготовки готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" проголосували 226 народних депутатів.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, одним із стратегічних завдань України, є забезпечення успішного проведення фінальної частини Євро-2012.

"Європейський футбольний союз стурбований ходом підготовки до найближчого континентальної першості. Жодна з вимог УЄФА щодо підготовки до чемпіонату в повному обсязі не виконана. Перш за все, це стосуються вимог щодо розміщення вболівальників та розвитку необхідної готельної інфраструктури", - говориться в тексті записки.

Реклама:

Мета законопроекту - забезпечення належної підготовки до успішного проведення в Україні Євро-2012, з урахуванням проведення заходів стимулювання діяльності, пов'язаної з будівництвом (реконструкцією) нових та експлуатацією нових і реконструйованих готелів (готельних комплексів).

Згідно з проектом, тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року, планується звільнити від оподаткування прибуток підприємств, отриманий ними від надання готельних послуг в готелях категорій "п'ять зірок", "чотири зірки" і "три зірки" у разі, якщо такі готелі були введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: