Невиплатою застави за приватизацію ОПЗ зацікавилася прокуратура

Четвер, 8 квітня 2010, 11:55

Генеральна прокуратура порушила справу за фактом невиконання судових рішень про виплату 800 млн. гривень заставних коштів, які були перераховані двома компаніями для участі в конкурсі з приватизації Одеського припортового заводу в 2009 році.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Згідно із повідомленням, справу порушено 31 березня за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим повноваженням) і частиною 2 статті 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу.

Під час проведення перевірки Генпрокуратура встановила ознаки злочинних дій з боку чиновників Державного казначейства.

Реклама:

Відомство зазначає, що, зловживаючи службовим становищем, чиновники Держказначейства протягом 6 місяців після проведення конкурсу з приватизації ОПЗ не повернули компаніям "Нортіма" і " Фрунзе-Флора" заставні кошти, внаслідок чого суд стягнув з Фонду державного майна України 3 млн. гривень.

Як повідомлялося, раніше голова Фонду держмайна Олександр Рябченко висловив сумнів у можливості повернути компаніям "Нортіма" і " Фрунзе-Флора" заставу до його продажу.

У вересні 2009 року ФДМ провів конкурс із продажу ОПЗ, у якому взяли участь компанії "Нортіма", "Фрунзе-Флора" і російська "Азот-Сервіс".

Виграла конкурс "Нортіма", однак ФДМ відмовився визнати її переможцем, вважаючи остаточну ціну заниженою внаслідок політичних обставин.

Потім відомство повернуло внесені для участі в конкурсі кошти "Азот-Сервісу", а "Нортіма" домоглася їхнього повернення через суд, але кошти так і не були перераховані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!