"Нафтогаз" сподівається зекономити 39 мільярдів доларів

Четвер, 22 квітня 2010, 12:47

"Нафтогаз" сподівається заробити на нових газових контрактах 39 млрд. доларів.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Як відомо, згідно з підписаними угодами з 1 квітня 2010 року ціна імпортованого природного газу для "Нафтогазу" зменшиться на 100 доларів за тисячу кубометрів.

"Таким чином, протягом строку дії зазначених контрактів компанія додатково отримає близько 39 млрд. доларів. Крім того, з контрактів вилучено пункти щодо штрафних санкцій, які становили постійну загрозу для діяльності компанії", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У прес-службі нагадують, що у 2008-2009 роках НАК "Нафтогаз України" накопичила багатомільярдні борги і дотепер несе збитки, пов'язані з розрахунками за кредитними зобов'язаннями.

"Прийняті рішення щодо зменшення "цінового" тиску на компанію є доленосними, оскільки дозволять уникнути банкрутства НАК", - запевняють у компанії.

Відповідно до досягнутих домовленостей ВАТ "Газпром" буде сплачувати 80% вартості транзиту газу до 6 числа наступного місяця, а 20% - до 20 числа наступного місяця.

Це дозволить "Нафтогазу" оптимізувати процес розрахунків за імпортований природний газ та відмовитися від залучення короткострокових кредитів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!