У Азарова порахували заборгованість перед металургами і хіміками

Середа, 31 березня 2010, 12:33

Заборгованість держави з податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт продукцію перед металургійними підприємствами склала понад 5,5 млрд. гривень, хімічними - 1,2 млрд. гривень.

Про це заявив міністр промислової політики Дмитро Колесников, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Майже в кожній галузі є підприємства, які мають заборгованість з повернення ПДВ", - сказав він.

Як відзначив міністр, питання відшкодування ПДВ буде вирішуватися комплексно.

Реклама:

За його словами, уряд вирішує питання підтримки хімічного комплексу: вже прийняті певні рішення, і на даний момент готується постанова Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), яким буде зафіксована ціна для азотних підприємств, що використовують газ як основну сировину.

Торкаючись питання тарифів на електроенергію, Колесников повідомив, що прем'єр-міністром дано доручення Мінпаливенерго і НКРЕ встановити економічно обґрунтовані тарифи на електроенергію, "тому це питання буде кваліфіковано вивчений, і ми будемо мати фіксовані і прозорі тарифи вже найближчим часом".

Крім того, на колегії міністр торкнувся ситуації навколо Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР), нагадавши, що в 2006-2007 роках Мінпромполітики провело роботу з оцінки основних виробничих фондів, всіх активів цього підприємства.

"Тоді ми впритул підійшли до вирішення питання КГЗКОР, але довести справу до логічного завершення завадили вибори, була зупинена робота в цьому напрямку і за два останні роки проведені деякі дії, які потребують ретельного аналізу і які поставили підприємство в інші умови", - сказав Колесников.

Тому, за його словами, "тільки після детального і кваліфікованого вивчення ситуації можна буде приймати державні зважені рішення про подальшу долю цього підприємства".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!