ФДМ в середу визначиться з продажем "Луганськтепловозу"

Вівторок, 30 березня 2010, 20:49

Фонд державного майна має намір 31 березня 2010 року оголосити повторний конкурс із продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

Про це повідомило джерело в ФДМ, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Представник підприємства, що підтвердив цю інформацію, додав, що умови повторного конкурсу "будуть розширені" у порівнянні з умовами попереднього. За його інформацією, конкурс відбудеться 15 червня.

Виконувач обов'язків голови ФДМ Олександр Рябченко на минулому тижні повідомив, що стартова ціна становитиме трохи більше 400 млн. грн.

Реклама:

За його словами, заборгованість підприємства по заробітній платі перевищує 50 млн. грн.

Як повідомлялося, пакет акцій "Луганськтепловозу" на початку листопада 2009 року був списаний з рахунку управляючої компанії "Брянський машзавод" (РФ) і повернений на рахунок ФДМ згідно з рішенням Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.

За словами колишнього керівника фонду Дмитро Парфененка, компенсація брянський заводу, який навесні 2007 заплатив за ці акції 292,5 млн. грн., за законом буде виплачена тільки після повторного продажу цього пакета.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизельні й електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. Основні замовники - українські та російські залізниці.

Обсяг виробництва підприємства в 2009 році склав 429,661 млн. грн., що на 66,5% менше аналогічного показника 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: