Український ринок металобрухту полишає російський гравець

П'ятниця, 26 лютого 2010, 09:37

Найбільший в Росії переробник брухту чорних металів - промислова група "МАІР" - продає свої активи в Україні.

Серед потенційних покупців експерти називають три компанії: "Євро Фінанс", Донецький електрометалургійний завод (ДЕМЗ) і "Метінвест", пише газета "Дело".

Видання нагадує, що "Євро Фінанс" сьогодні є найбільшим гравцем на українському ринку вторинної переробки чорних металів.

До того ж компанія реалізує проект з будівництва електрометалургійного заводу в Київській області, а основною сировиною, яке споживають подібні підприємства, є лом. Тому потенційна зацікавленість "Євро Фінансу" в покупці частини бізнесу "МАІР" цілком очевидна.

Реклама:

У самій компанії виданню підтвердили, що зацікавлені в купівлі українських активів "МАІР".

"Ми ніколи не приховували, що прагнемо розвивати напрям бізнесу з переробки брухту. Але з представниками "МАІР" ми не знайшли спільну мову, тому що вони просять за свої підприємства в Україні занадто високу ціну", - пояснив віце-президент" Євро Фінанс "Валентин Макаренко.

Однак він зазначив, що крапку в переговорах поки що ставити рано. І якщо "МАІР" погодиться знизити ціни, то цілком можливо, що угода відбудеться.

Серед металургійних компаній активи "МАІР" можуть зацікавити найбільший гірничорудний дивізіон країни - "Метінвест Холдинг" Ріната Ахметова.

У самій компанії прокоментувати потенційний інтерес до підприємств "МАІР" вчора виявилися не готові. Однак експерти вважають, що "Метінвест" найближчим часом планує значно збільшити споживання брухту.

Ще одним українським підприємством, яке має потребу в стабільному забезпеченні чорним ломом, є ДЕМЗ, підконтрольний російській фінансово-промисловій групі "Альфа-Груп".

Проте експерти відзначають, що якщо активи "МАІР" і будуть купуватися в якості сировинної бази для ДЕМЗа, то явно не сьогоднішнім власником підприємства.

В Україні "МАІР" належить близько 100 майданчиків зі збирання та переробки металобрухту. Найбільші з них - "Укрметалпостач", "Вінніцавтормет", "Втормет" у Харкові та Миколаєві.

Виробничі потужності ломопереробних підприємств групи в Україні дозволяють сумарно переробляти більше 140 тис. тонн брухту на місяць.

Крім підприємств в Росії та Україні, "МАІР" володіє активами в Польщі та Швейцарії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!