Ющенко забракував мораторій на продаж сільгоспземель

Вівторок, 29 грудня 2009, 15:09

Президент Віктор Ющенко ветував закон про продовження до 1 січня 2012 року мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті глави держави.

Згідно з повідомленням, Ющенко вважає, що цей документ обмежує конституційні права громадян на землю, право кожного розпоряджатися своєю власністю.

У повідомленні вказується, що чинне законодавство передбачає, що заборона на вільний обіг земельних ділянок буде діяти до прийняття і вступу в дію законів про державний земельний кадастр і про ринок землі.

Реклама:

Президент вважає, що продовження мораторію на купівлю-продаж сільгоспземель може призвести до подальшого загострення ситуації із забезпеченням ефективного використання і охорони землі, а також поширення тіньових механізмів відчуження земельних ділянок, збільшення кількості зловживань у даній сфері.

Як повідомлялося, 22 грудня Верховна рада підтримала закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2012 року. За цей документ проголосували 344 народних депутатів з 432 зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: