"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати продовжили мораторій на продаж сільгоспземель

Вівторок, 22 грудня 2009, 17:10

Верховна рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2012 року.

За прийняття в цілому закону №3425 проголосували 344 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Авторами законопроекту "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу (про строки продажу земділянок)" є депутати Ради від Комуністичної партії Олександр Ткаченко, Марина Перестенко і Сергій Гордієнко.

У прийнятому законопроекті вказується, що необхідність продовження мораторію зумовлена тим, що досі немає прийнятих законів про державний кадастр, про ринок землі, про реєстрацію земділянок, відсутня достовірна інформація про якісний склад земель, грошова оцінка земель сільгосппризначення.

Реклама:

Загалом, причина продовження мораторію - неготовність законопроектів, які мають регулювати земельні відносини, і Рада вважає, що в разі відсутності відповідних законодавчих і нормативних актів введення вільного користування землею як товаром призведе до гострого соціального конфлікту.

Депутати вважають, що продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення дасть змогу попередити можливі зловживання і злочинні дії.

Як повідомлялося, у грудні 2007 року Рада продовжила мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до законодавчого врегулювання ринку землі з 1 січня 2008 року до набуття чинності законами про Державний земельний кадастр і про ринок землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: