Випробування Ан-70 оцінено в 200-250 мільйонів доларів

Вівторок, 24 листопада 2009, 15:10

Міністр промислової політики Володимир Новицький оцінює програму випробування військово-транспортного літака Ан-70 в 200-250 млн. доларів.

Про це він заявив агентству "Українські Новини".

"Я думаю, що все буде залежати від того, яким буде режим фінансування: якщо він буде досить динамічний, що забезпечує виконання робіт відповідно до графіків - то це порядку 200-250 млн. доларів", - сказав міністр.

За словами Новицького, Росія вже запропонувала Україні 150 млн. рублів для фінансування програми в 2009 році. При цьому міністр не повідомив суму фінансування програми Україною в 2009 році.

Реклама:

Також Новицький не назвав суму фінансування програми в 2010 році по обидва боки, пославшись на те, що над формуванням програми працює спеціальна робоча група.

Як повідомлялося, Міністерство промислової політики прогнозує завершення програми випробування військово-транспортного літака Ан-70 в 2011 році.

У серпні Україна й Росія домовилися активізувати підготовку серійного виробництва військово-транспортного літака Ан-70 і транспортного літака Ан-70Т.

Відповідний протокол про внесення змін до міжурядової угоди 1993 року з виробництва літака Ан-70 підписали виконуючий обов'язки міністра оборони Валерій Іващенко й міністр оборони Росії Анатолій Сердюков.

АНТК ім. Антонова є розроблювачем цього літака. Виробництво літаків здійснюється Державним підприємством "Київський авіаційний завод "Авіант" на замовлення Міністерства оборони.

У кооперацію з випуску літаків також входять десятки підприємств України і Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: