Уряд дозволив позичити у китайців гроші на авто для інвалідів

Понеділок, 2 листопада 2009, 12:50

Кабінет міністрів схвалив залучення промисловим об'єднанням "Укрпротез" кредиту під державні гарантії у Експортно-імпортного банку Китаю в розмірі 400 млн. доларів для реалізації інвестиційного проекту із закупівлі автомобілів для інвалідів.

Це визначено постановою Кабінету міністрів №1145 від 29 жовтня, оприлюдненою на урядовому порталі.

Відповідно до постанови, уряд дозволив "Укрпротезові" внести 15-відсотковий авансовий платіж за автомобілі за рахунок кредиту Укрексімбанку, що визначений платником цього авансового платежу.

Уряд визначив ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" відповідальним за виробництво, переобладнання для ручного керування автомобілів за ціною не вище за ринкову (для базової моделі) для реалізації інвестпроекту за участю китайської "Чері Автомобайл Ко" (Chery Automobile Co).

Реклама:

Укрексімбанк визначений фінансовим агентом Кабінету міністрів із супроводу іноземного кредиту.

Передбачається, що обслуговування і погашення цих кредитів буде вестися за рахунок коштів держбюджету на 2010 та наступний роки, передбачених Міністерству праці та соціальної політики.

Кабінет мі6ністров також дозволив закупівлю послуг, пов'язаних з виконанням зобов'язань за кредитом, здійснювати за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Мінекономіки.

У постанові підкреслюється, що операції поставки автомобілів для інвалідів не обкладаються податком на додану вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: