Україну завалили "Таміфлю"

Четвер, 19 листопада 2009, 15:53

В Україну на сьогодні поставлено близько 615 тисяч упаковок препарату "Таміфлю".

Про це повідомив головний державний санітарний лікар країни Олександр Біловол на прес-конференції у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 64 тисячі упаковок з цієї кількості "Таміфлю" надійшло як гуманітарна допомога від Всесвітньої організації охорони здоров'я, решту закуплено за рахунок коштів держбюджету України.

У свою чергу директор департаменту регуляторної політики в сфері обігу лікувальних засобів і виробів медичного призначення Мінздраву Юрій Константінов повідомив, що за рахунок кошті державного бюджету препарат "Тамифлю" закуповувався за ціною 251 грн. за упаковку.

Реклама:

Біловол також повідомив, що Мінздрав затвердив порядок, який забезпечує доступ хворого до препарату "Таміфлю".

"Міністр охорони здоров'я затвердь своїм наказом відповідний порядок, за яким "Таміфлю" одержує пацієнт одразу ж при встановленні діагнозу. Про це було повідомлено всі обласні управління охорони здоров'я, лікувальні установи", - зазначив він.

За його словами, у випадку, якщо захворілий звернувся до сімейного лікаря або викликав невідкладну швидку допомогу і при обстеженні був поставлений діагноз захворювання грипом, то хворий відразу ж повинен одержати препарат "Таміфлю".

При цьому Біловол відзначив, що затверджено спеціальний порядок обліку витрати даного препарату, що б уникнути можливих спекуляцій і несумлінності.

Лікар підкреслив, що препарат "Таміфлю", що був закуплений за рахунок державного бюджету і надійшов від ВООЗ, можна одержати тільки в системі установ охорони здоров'я.

У той же час, він відзначив, що даний препарат повинен також закуповуватися й в аптеки за рахунок комерційних поставок, оскільки він належить до одного з обов'язкових препаратів, що мають бути наявні в аптеках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: