Європа обігнала США за багатством

Понеділок, 16 листопада 2009, 11:57

Євросоюз обійшов Сполучені Штати за розмірами багатства.

На сьогоднішній день консолідовані активи, що знаходяться в 27 країнах Євросоюзу, сягає суми в 32,7 трлн. доларів. Для США та Канади ця цифра становить 29,3 трлн. доларів, пише газета "Взгляд".

Як відзначають фахівці аналітичної служби "Бостон Консалтинг Груп", багато в чому вихід Євросоюзу вперед став наслідком нинішньої кризи, від якої Сполучені Штати постраждали більшою мірою.

Як відомо, економіка США почала скорочуватися з третього кварталу 2008 року через глобальну фінансову кризу, що призвела до різкого зниження обсягів кредитування.

Реклама:

Падіння ВВП у четвертому кварталі 2008 року стало рекордним за останні 50 років. У третьому кварталі 2009 року американська економіка зуміла вийти з рецесії.

Для боротьби з кризою в реальному секторі адміністрація і Конгрес США прийняли програму економічного стимулювання загальним обсягом у 787 млрд. доларів.

Провідні економісти з Wall Street визнали, що рецесія в американській економіці завершилася і почалося зростання.

Хоча, на їх думку, вихід із рецесії буде повільним і болючим - суспільство буде відчувати на собі наслідки кризи ще багато років.

При цьому, на думку колишнього голови ФРС Алана Грінспена, економіка США почне сповільнюватися, як тільки спаде хвиля зростання на фондовому ринку.

Грінспен очікує, що економіка буде рости на 3-4% в річному обчисленні у наступні шість місяців, але потім почне знову сповільнюватися.

Проте інший експерт, Алан Мельтцера, професор політичної економії Університету Карнегі-Меллона, запевнив. що, якщо адміністрація Обами не наважаться на радикальну зміну економічної політики, країну чекає нова рецесія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: