Ющенко знайшов, хто покриває бюджетну дірку

Четвер, 12 листопада 2009, 08:30

Президент Віктор Ющенко заявив, що ресурси аграрного фонду використовуються для покриття бюджетного дефіциту.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром аграрної політики Юрієм Мельником та гендиректором Аграрного фонду Володимиром Іванишиним, повідомляє прес-служба голови держави.

"Президент висловив стурбованість тим, що фонд не виконує свою пряму функцію, закладену при його створенні - а саме регулятора ринку сільськогосподарської продукції, стабілізації ринку в критичних умовах, надання мотивацій аграрним виробникам", - йдеться у повідомленні.

"Ваша місія одна - тримати стабільну ціну. Не займайтеся іншими операціями", - наголосив Ющенко.

Реклама:

Він вважає, що "аграрний фонд сконцентрувався на невластивих йому функціях".

"Під час зустрічі було критично оцінено практику уряду, через яку ресурси фонду використовуються не для регулювання ринку сільськогосподарської продукції, а для вирішення фінансових проблем бюджету", - наголосили на Банковій.

"Ви покриваєте бюджетний дефіцит", - сказав президент, вказавши, що така функція абсолютно не притаманна фонду.

"Він нагадав, що аналогічна практика довела національні акціонерні компанії "Хліб України" і "Нафтогаз" до кризового фінансового стану", - зазначили у секретаріаті.

"Також було констатовано, що фонд не зміг посилити свої позиції як експортер зерна, хоча має достатні повноваження державного оператора експорту сільгосппродукції", - повідомила прес-служба.

"За підсумками зустрічі Ющенко отримав запевнення міністра та гендиректора Аграрного фонду про готовність виправити вказані недоліки у роботі фонду. Про це президента буде поінформовано на початку грудня цього року", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: