Україна має розблокувати приватні інвестиції - експерт

Субота, 3 жовтня 2009, 14:42

Щоб не нарощувати відставання у післякризовий період, Україна повинна здійснити заходи, спрямовані на стимуляцію приватних інвестицій.

Про це, заявив новий віце-президент Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії Філіпп Ле Уору в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

Експерт підкреслив, що Україні необхідно домогтися внутрішньополітичного консенсусу, щоб вжити необхідні заходи для посилення фіскальної політики, дерегуляції і поліпшення умов підприємницької діяльності, а також забезпечити реформування енергетичного сектору, систем охорони здоров'я і освіти, пенсійної системи, щоб зробити їх справедливішими, ефективнішими і підвищити якість державних послуг. 

"Прогрес у цих сферах розблокує додаткову міжнародну допомогу. Та ще важливіше розблокувати приватні інвестиції для того, щоб Україна не скотилася назад і не нарощувала відставання у післякризовий період", - відзначив він.

Реклама:

За словами Ле Уору, Україні потрібно здійснювати заходи, які не завжди популярні, але необхідні для повернення до стійкого зростання. 

"В України величезний потенціал - і це загальновизнаний факт. Та щоб реалізувати його, особливо за умов глобальної економічної конкуренції, яка після кризи посилиться, українські політичні лідери мають рішучіше вести країну важким, але необхідним шляхом реформ і модернізації", - переконаний представник СБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: