FITCH МОЖЕ ПІДВИЩИТИ РЕЙТИНГ "НАФТОГАЗУ"

Середа, 21 жовтня 2009, 14:12

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings може підвищити рейтинг НАК "Нафтогаз України".

Про це говориться в повідомленні агентства в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Fitch змінило з "того, що розвивається" на "позитивний" статус Rating Watch з довгострокових рейтингів дефолту емітента ("РДЕ") НАК "Нафтогаз України" в іноземній і національній валюті, які знаходяться на рівні "RD" (обмежений дефолт).

Воно також помістило під нагляд до списку Rating Watch "позитивний" пріоритетний незабезпечений рейтинг "Нафтогазу" "C".

"Дані рейтингові дії послідували за отриманням підтвердження від "Нафтогазу" про те, що власники облігацій на зборах 19 жовтня 2009 проголосували за пропозицію компанії з реструктуризації", - пояснює Fitch.

Агентство нагадує, що ключові умови пропозиції про реструктуризацію включають обмін існуючих облігацій (що є участю в кредиті) на нові облігації (прямі зобов'язання емітента) з продовженням терміну на п'ять років.

Крім того, передбачаються купонна ставка 9,5%, державна гарантія, наступ перехресного дефолту за заборгованістю "Нафтогазу" і суверенним боргом України.

Умови нових облігацій включають додаткову емісію облігацій в рамках даної серії, і правління "Нафтогаза" прийняло рішення, в якому вказується намір випустити облігації на загальну суму 1,650 млрд. дол., говориться в повідомленні рейтингового агентства.

Ця сума буде достатньою для рефінансування єврооблігацій на суму 500 млн. дол. і банківських кредитів "Нафтогазу", номінованих у доларах США (приблизно 1,1 млрд. дол.).

Fitch вказує, що очікуваний рейтинг нових облігацій, ймовірно, буде відповідати рейтингам поручителя, якщо виходити з того, що умови гарантії залишаться незмінними. Україна наразі має рейтинг "B"/прогноз "негативний".

Після присвоєння рейтингу новим облігаціям рейтинг існуючих облігацій буде відкликаний Fitch.

Як повідомлялося, більше 93% власників існуючих єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" погодились на запропоновані компанією умови реструктуризації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: