"АСКА" і "Провідна" спростували інформацію про можливе банкрутство

Четвер, 3 вересня 2009, 14:11 -

ЗАТ "Українська акціонерна страхова компанія "АСКА" спростовує поширену 31 серпня деякими інтернет-ресурсами інформацію про можливе банкрутство найближчим часом низки українських страхових компаній, зокрема, СК "Провідна", УАСК "АСКА" і "Європейського страхового альянсу".

Про це ідеться в офіційній заяві "АСКА", текст якої оприлюднений веб-сайті компанії.

Згідно із заявою, потенційне банкрутство компанії нібито підтверджується наявністю судових позовів проти неї на суму близько 32 млн. доларів, при цьому деякі позови проти УАСК "АСКА" нібито вже виграно.

Крім того, в поширеному в інтернеті матеріалі зазначено, що зазначені компанії зазнають труднощів, вчасно не виплачують компенсацій, оскільки мають "дірки в резервах", і одночасно демпінгують, "щоб новими клієнтськими платежами розрахуватися з боргами".

Реклама:

У зв'язку з цим компанія "АСКА" офіційно заявляє, що не має відомостей про наявність судових позовів до неї на вказану суму, і інформація даних публікацій на інтернет-ресурсах не відповідає дійсності.

У заяві підкреслюється, що публікація цих матеріалів є грубим порушенням закону України "Про інформацію".

УАСК "АСКА" звертається до представників ЗМІ з проханням відповідально ставитися до розміщення подібного роду інформації та не розповсюджувати неперевірені дані в гонитві за сенсаціями, особливо в період фінансової нестабільності, коли довіра населення до фінансових послуг і без того підірване.

Компанія відзначає, що підтвердженням її фінансової стійкості та платоспроможності є збільшення в 2009 році її статутного капіталу на 30 млн. гривень - до 174,6 млн. гривень з метою підвищення ліквідності активів та платоспроможності компанії.

Крім того, страхові резерви УАСК "АСКА" становлять понад 147 млн. гривень і представлені високоліквідними активами, і, крім того, значна частина зобов'язань компанії перестрахувала у провідних світових перестрахувальних компаніях.

ЗАТ "Страхова компанія "Провідна" в поширеній в четвер заяві також спростувало публікацію, назвавши її проявом недобросовісної конкуренції на ринку страхових послуг, що ганьбить ділову репутацію компанії.

СК "Провідна" відзначає, що її фінансова стабільність підтверджується показниками діяльності за перше півріччя 2009 року, які в січні-червні зросли на 54%, у той час коли класичний страховий ринок показав спад на рівні 30%.

За перше півріччя 2009 року СК виплатила клієнтам 135,2 млн. гривень, що у 2,45 рази більше в порівнянні з першим півріччям 2008 року. Сума страхових платежів склала 262,6 млн. гривень.

Компанія відзначає, що всі її активи розміщені в українських банках, а інформація про переміщення активів в "один з американських банків-банкрутів" не відповідає дійсності.

СК "Провідна" також закликала колег долучатися до високої страхової культури, взаємної поваги і діяти чесними методами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: