"Нафтогаз" взяв у радники "не офшорну" компанію - Діденко

Четвер, 3 вересня 2009, 10:15

"Нафтогаз України" керувався формальними ознаками, коли відібрав кіпрську компанію Squire Capital радником з реструктуризації своїх боргів.

Про це сказав перший заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

"Ми вибирали не компанію, а, по суті, вирішили, що будемо працювати з конкретними людьми, тому що вони надали прийнятні пропозиції за фінансовими показниками та мають досвід проведення реструктуризації державних боргових зобов'язань. У тому числі реструктуризації українських державних боргів минулих років. Компанія була обрана за формальними ознаками", - сказав він.

Водночас Діденко спростував приналежність Squire Capital до свого нинішнього колеги по наглядовій раді в Порто-Франко Теймура Багірова.

Реклама:

"Це приватна компанія, що не передбачає розкриття її власників. Можу тільки сказати, що до цієї людини вона ніякого відношення не має", - сказав він.

"Я думаю, ця компанія має відношення до людей, які займалися реструктуризацією суверенних боргів України в незабутні 2000-і роки. У мене на руках відповідь ГПУ, в якій говориться, що Кіпр - не офшорна зона. Це репліка для тих фахівців, які таврують Squire Capital як офшорну компанію", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!