Держпакет акцій "АероСвіту" викуплять за 35 мільйонів

Понеділок, 21 вересня 2009, 18:54

Інвестиційна компанія ТОВ "Он-лайн капітал" направила до Фонду держмайна (ФДМ) пропозицію про придбання державного пакета акцій ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії" у розмірі 22,3941% статутного капіталу за 35 млн. грн.

Про це сказав агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор "Он-лайн капітал" Микола Почапський.

"Ми вважаємо даний пакет акцій цікавим і направили пропозицію, яка може бути цікавою для Фонду держмайна. Та ціна, яку виставив Фонд, для нас прийнятна і ми можемо запропонувати навіть більше", - зазначив він.

У той же час в прес-службі ФДМ повідомили, що не мають інформації про цю пропозицію, і підкреслили, що першочергове право на викуп акцій ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії" мають співвласники авіаперевізника.

За даними компанії, в даний час 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна, ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%) . Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.

За словами українського бізнесмена Ігоря Коломойського, йому ФДМ пропонував купити цей пакет акцій за 17 мільйонів гривень. Він зазначив "Українській правді", що така сума в 10-12 разів менше їх реальної вартості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: