Cadogan Petroleum вважає незаконною передачу її ліцензій "Нафтогазу"

Понеділок, 21 вересня 2009, 14:32

Британська компанія Cadogan Petroleum Plc, яка займається в Україні розробкою вуглеводневих родовищ, вважає незаконною передачу Кабінетом міністрів 5 приналежних компанії нафтогазових ліцензій НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на перс-службу Cadogan.

Компанія повідомляє, що 26 серпня Кабмін підтримав пропозицію Міністерства охорони навколишнього природного середовища й у числі інших передав "Нафтогазу" ліцензії на розробку Пирківського, Загорянського, Бітлянського, Монастирецького та Красноільського нафтогазових родовищ, дозволи на розробку яких належали британській компанії.

"Cadogan вважає, що не існує ніяких юридичних підстав для цих дій, і має намір вживати всіх можливих заходів для захисту своїх інтересів", - сказано у повідомленні.

Реклама:

На сайті Кабінету міністрів були оприлюднені розпорядження Кабміну № 1094-р і № 1095-р від 26 серпня, у яких сказано про анулювання ряду дозволів на користування надрами й надання їх "Нафтогазу", при цьому доповнення до розпоряджень зі списком конкретних родовищ, на користування якими анулюються й видаються дозволи, розміщені не були.

Як повідомлялося, 26 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабмін передав "Нафтогазу" ліцензії на розробку нафтових і газових родовищ.

Вона не уточнила, ліцензії на які родовища були передані, додавши, що під час прем'єрства Віктора Януковича в 2006-2007 роках вони були надані через НАК "Надра України" підприємствам, підконтрольним членам Партії регіонів.

Cadogan Petroleum є оператором з підготовки й розвідування газоконденсатних родовищ на площі 121 кв. км Дніпро-Донецького басейну.

У цілому, за даними Cadogan, компанія володіє 11 ліцензіями (14 ділянок вуглеводневих площ). Зокрема, Cadogan Petroleum належить Cadogan Ukraine (раніше - Rentoul) і канадська Momentum Energy.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: