Тігіпко: Уряд хоче більше грошей від податку на дивіденди

Понеділок, 21 вересня 2009, 10:41

Уряд хоче залишити підприємства без засобів на розвиток виробництва.

Про це заявив екс-голова НБУ Сергій Тігіпко, коментуючи норму про обов'язкову виплату дивідендів в розмірі не менше 30% чистого прибутку підприємствами усіх форм власності, передбачену в проекті бюджету на 2010 рік, повідомляє прес-служба політика.

"Наша економіка й так зарегульована державою. А тепер ще чиновники будуть диктувати бізнесу, на що витрачати отриманий прибуток", - сказав Тігіпко.

На його думку, держава зовсім не переймається захистом інтересів акціонерів компаній.

Реклама:

"Нав'язуючи підприємствам обов'язкову виплату дивідендів, уряд хоче залучити додаткові кошти в бюджет від їх оподаткування", - вважає Тігіпко.

"Криза та відсутність кредитування і так залишили підприємства без коштів на розвиток. Тепер влада намагається забрати останній ресурс - можливість вкладати прибуток в модернізацію виробництва", - каже він.

На думку політика, диктуючи акціонерам умови розподілу чистого прибутку, уряд втручається не у свою справу та порушує законодавство.

"Прибуток після оподаткування - приватна власність акціонерів, якою вони можуть розпоряджатися на власний розсуд, і це право захищає Конституція", - впевнений Тігіпко. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: