"Національний кредит" повертає депозити за 30% "консультаційних"

Понеділок, 14 вересня 2009, 13:57

При терміновій видачі депозитів в банку "Національний кредит" стягують 30% вкладу.

Про запровадження такої схеми новий акціонер банку Андрій Оністрат заявив в інтерв'ю газеті "Дело".

Оністрат повідомив, що коли він прийшов до банку, однією з перших проблем, яка перед ним встала, була реструктуризація зобов'язань.

"Ми визначили три варіанти з реструктуризації пасивів. Перший включав в себе переоформлення депозиту на рік з щомісячною сплатою відсотків за ринковими ставками. Другий варіант - фіксація суми зобов'язань перед вкладником або кредитором і видача її рівними частинами протягом 12 місяців без відсотків. І як третій варіант ми запропонували таке: якщо людині вже зовсім закортіло і їй терміново потрібні гроші, ми їй виплачуємо 70% суми, а решту 30% стягуємо за консультаційні послуги з обслуговування в банку", - інформував банкір.

Реклама:

Для того, щоб узаконити цю схему, Оністрат поставив перед юристами завдання, щоб вони придумали договірну базу, яка була б законна.

"Вони її придумали і ця схема цілком законна", - додав він.

"Тобто, замість того щоб брати хабарі за повернення депозитів, як це робиться практично у всіх банках з тимчасовою адміністрацією, ми ввели офіційну комісію і ці 30% йдуть на прибутковий рахунок банку. Згодом частина цих коштів надходить до державної скарбниці", - запевняє акціонер "Національного кредиту".

До цієї схеми, за словами Оністрата, у Національного банку немає претензій.

Як відомо, з 5 серпня у банку "Національний кредит" введена тимчасова адміністрація і діє мораторій на зняття депозиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!