Нацбанк підтвердив введення мораторію у чотирьох банках

П'ятниця, 7 серпня 2009, 12:53

Національний банк України продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку, банків "Надра" і "Національний кредит", а також Західінкомбанку.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

"Правління НБУ продовжило мораторій на задоволення вимог кредиторів у таких комерційних банках: ТОВ КБ "Західінкомбанк" - з 13 серпня 2009 року до 12 лютого 2010 року, АКБ "Національний кредит" - з 5 серпня 2009 року до 18 грудня 2009 року, ТОВ "Український промисловий банк" - з 5 серпня 2009 року до 21 січня 2010 року, ВАТ КБ "Надра" - з 11 серпня 2009 року до 10 лютого 2010 року", - ідеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерело в Нацбанку повідомляли про продовження мораторію на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", Укрпромбанку і "ряду інших кредитно-фінансових установ".

Реклама:

Як відомо, Нацбанк отримав можливість продовжувати на строк до шести місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів банків після набуття чинності з 5 серпня закону про особливості здійснення заходів з фінансового оздоровлення банків.

Відповідно до закону, НБУ отримав право продовжувати на строк до шести місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів банку, в якому на момент прийняття цього законодавчого акта (24 липня) уже введено такий мораторій.

За даними Нацбанку, дія мораторію на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку завершилося 21 липня 2009 року, тоді як банку "Надра" завершувалося 10 серпня, а Західінкомбанк - 12 серпня. При цьому в найближчі місяці дію мораторію на задоволення вимог кредиторів має завершитися у Трансбанку (1 вересня), банку "БІГ Енергія" (15 вересня) і Банку регіонального розвитку (23 вересня).

За станом на 21 липня тимчасові адміністрації були введені в 17 українських банках.

6 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про можливість націоналізації Укрпромбанку та банку "Надра" протягом місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: