Тимчасова адміністрація пішла з банку Горбаля

П'ятниця, 11 вересня 2009, 15:48

Національний банк України ухвалив рішення щодо виведення з 11 вересня тимчасової адміністрації з Укргазбанку.

Про це на брифінгу заявив начальник управління кризового менеджменту НБУ Юрій Петров, повідомляє агентство "Українські новини".

Він зачитав відповідну постанову Нацбанку.

"Виводиться з 11.09.2009 тимчасова адміністрація (з Укргазбанку) і відновлюються повноваження загальних зборів акціонерів, наглядової ради й правління банку", - сказав Петров.

Реклама:

Як відомо, тимчасова адміністрація НБУ працювала в Укргазбанку з 9 червня, тимчасовим адміністратором був Олександр Соколов.

На брифінгу Соколов повідомив, що всі нормативи НБУ Укргазбанком виконуються.

"Нашу місію я вважаю закінченою", - відзначив він.

За даними Нацбанку, зараз обсяг монетизації ОВДП, переданих урядом Украгазбанку під час ході рекапіталізації, становить 2,066 млрд. гривень із 3,1 млрд.

Голова правління Укргазбанку Олександр Морозов у ході брифінгу повідомив, що, незважаючи на плановану активізацію співробітництва Укргазбанку з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України", банк буде залишатися універсальним з обслуговуванням широкого спектру як юридичних, так і фізичних осіб.

Частка "Нафтогазу" у загальному обсязі кредитного портфеля банку, за припущенням Морозова, надалі не повинна перевищувати 25%.

Зараз за участю Національного банку, Укргазбанку, "Нафтогазу" і Світового банку здійснюється розробка меморандуму про співробітництво Укргазбанку й "Нафтогазу", у тому числі з урахуванням можливої кредитної підтримки МБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: