Берлусконі не вважає Nabucco і "Південний потік" конкурентами

П'ятниця, 7 серпня 2009, 13:04

Голова ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі не вважає, що проект газопроводу Nabucco може перешкодити реалізації проекту "Південний потік".

Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю в газеті "Джорнале", повідомляє агентство "Интерфакс".

"Я вважаю, що місця вистачить для всіх. І я думаю, що необхідно мати доступ до багатьох постачальників (газу)", - сказав Берлусконі.

"Крім того, в Італії ми споживаємо 550 млрд. кубометрів газу на рік, причому цілих 300 млрд. кубометрів ми імпортуємо. У найближчі роки наш імпорт досягне 400 млрд. кубометрів", - нагадав голова італійського уряду.

Реклама:

Він також сказав, що Італія виявляє інтерес до участі в російсько-турецькому проекті по будівництву АЕС у Туреччині.

"Нас цікавлять використовувані технології (при будівництві), і ми запитали, чи можемо ми взяти участь у проекті через компанію Eni або ж Enel, отримавши частку в 10% або 20%", - зазначив Берлусконі.

Як повідомлялося, 13 липня Туреччина та чотири країни ЄС - Болгарія, Румунія, Угорщина та Австрія - підписали міжурядову угоду щодо проекту газопроводу Nabucco, який передбачає будівництво газопроводу протяжністю 3,3 тис. км в обхід Росії, що з'єднує Каспійський регіон, Близький Схід і Єгипет через Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину з Австрією і далі з країнами Центральної та Західної Європи.

6 серпня прем'єр-міністри Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Ердоган підписали протокол про співробітництво у газовій сфері, за яким турецька сторона надасть РФ дозвіл на проведення досліджень по проекту газопроводу "Південний потік" у своїх територіальних водах, а також дасть попередню згоду на будівництво магістралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: