Німецький RWE вирішив відмовитися від проекту Nabucco

Понеділок, 15 квітня 2013, 11:09

Німецький концерн RWE AG вирішив відмовитися від участі в будівництві газопроводу Nabucco з Азербайджану в Західну Європу.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Deutsche Welle.

Австрійський нафтогазовий концерн OMV оголосив про купівлю 16,67%-вої частки RWE в консорціумі, при цьому сторони не стали розкривати суму угоди. Представник RWE повідомив лише, що пакет акцій був OMV переданий ще 1 березня. Таким чином, частка OMV зросла вдвічі - до 33,34%.

Подібні переговори між RWE і OMV велися з грудня 2012 року. Німецький концерн заявляв, що готовий вийти з проекту у зв'язку зі зміненими умовами. Спочатку намічена протяжність газопроводу в 4 тис км була вкорочена до 1,3 тиc км. Крім того, був уповільнений графік його будівництва, пише видання.

Реклама:

До того ж, за інформацією агентства dpa, RWE зазнавав труднощів у зв'язку зі зміною політикою Німеччини у сфері ядерної енергетики та мав намір заощадити кошти за рахунок виходу з Nabucco.

Крім OMV в проблемному проекті залишилися такі компанії, як угорська MOL, турецька Botas, болгарська BEH і румунська Transgaz. Однак представники австрійського концерну відзначають, що остаточна структура акціонерів ще може зазнати змін.

Нагадаємо, що комерційні поставки газу по газопроводу Nabucco планувалося почати в 2017 році, старт будівництва трубопроводу був намічений на 2013 рік. Вартість проекту оцінюється в 7,9 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: