Уряду доручили забезпечити незалежність оператора ГТС

П'ятниця, 28 серпня 2009, 09:10

Забезпечити доступ до мережі газопроводів високого тиску (газотранспортної системи, ГТС) і сховищ газу (ПСГ) третім сторонам на прозорих комерційних умовах.

Таке доручення дала уряду Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з указом президента Віктора Ющенка, яким він увів у дію рішення РНБО від 5 червня цього року, Кабінету міністрів також необхідно запровадити прозорі тарифи на доступ до ГТС, що відображають дійсно понесені витрати і, що включають належну дохідність інвестицій.

РНБО також доручив забезпечити незалежність оператора ГТС шляхом надання в установленому порядку можливості використання надходжень від доходів від транспортування і зберігання природного газу, функціонування зазначеного оператора на комерційних засадах.

Реклама:

Крім того, зазначається в указі, уряду варто не допускати дій, які можуть суттєво ускладнити реалізацію спільної заяви за результатами конференції Україна-ЄС в Брюсселі 23 березня цього року. Зокрема, авансового використання доходів від транспортування і зберігання природного газу на потреби, що виходять за межі функцій оператора ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!