Мінрегіонбуд представить на затвердження черговий список недобудов

Вівторок, 11 серпня 2009, 14:42

Міністерство регіонального розвитку та будівництва (Мінрегіонбуд) винесе на розгляд Кабінету міністрів у середу, 12 серпня, перелік із близько 1,5 тис. квартир в 44 недобудованих житлових об'єктах в регіонах України на загальну суму понад 400 млн. грн.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Всі об'єкти хороші. Ціни, в основному, нижче 4 тисяч грн (за 1 кв м)", - сказав він.

За словами Ісаєнко, об'єкти знаходяться в різних регіонах України, зокрема, в Одесі, Херсоні, Миколаєві та ін. Містах.

Серед вказаних 44 недобудов є об'єкти, які були відібрані в результаті конкурсів з елементами аукціонів, які в липні провело міністерство, так і відібрані, згідно з рішенням уряду, по заявочного принципу - не брали участі в конкурсах або які не пройшли в ньому відбір.

Реклама:

Ісаєнко зазначив, що всі 44 об'єкти, які 12 серпня буде подано на затвердження Кабміну, мають високий ступінь готовності.

Квартири будуть викуплятися Державною іпотечною установою (ДІУ) за рахунок коштів в розмірі 1 млрд. грн., отриманих установою за рахунок продажу Ощадбанку своїх облігацій.

"Я знаю про 1 мільярд гривень, що знаходиться на розрахунковому рахунку (ДІУ)", - зазначив Ісаєнко.

Кабінет міністрів на засіданні 5 серпня прийняв перше рішення про викуп недобудованих об'єктів житлового будівництва на загальну суму 73,5 млн. грн. для подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Уряд затвердив перелік з 17 об'єктів в 10 регіонах (Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Харківській областях). Діапазон цін в залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. грн. за 1 кв. м.

У число перших об'єктів увійшли "недострої" в Запоріжжі, Дніпропетровську, Чернігові і Бобровиці (Чернігівської обл.).

Прем'єр підкреслила, що уряд буде приймати подібне рішення на кожному засіданні, при цьому ціна викупу житла не буде перевищувати 500 дол. за 1 кв. м.

Разом з тим перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута заявляв раніше, що в ході засідання уряду 5 серпня було затверджено список на 147 млн. грн. з 17 об'єктів на 632 квартири площею 41 тис. кв. м.

Квартири викуповуються тільки за умови існуючої внутрішньої обробки. При цьому кожен забудовник, який бере участь в програмі, отримає стандарти з оздоблення квартир, а за кожним будинком буде закріплено інспектора архітектурно-будівельного контролю та складений графік виконання робіт.

Пізніше, 7 серпня, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про намір уряду до кінця 2009 року викупити у будівельників більше 10 тис. недобудованих квартир для передачі їх пільговим категоріям черговиків.

За даними Національного банку, в чергах на отримання квартир стоять 1,25 мільйона українських сімей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: