Уряд відхрещується від зупинки заводу росіянина

Середа, 8 липня 2009, 12:41

Міністр промислової політики Володимир Новицький відкидає звинувачення на адресу уряду щодо призупинення роботи ВАТ "Харківський тракторний завод".

Про це він заявив в середу у відповідь звинувачення голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.

За його словами, Харківський тракторний завод є приватним підприємством, яке належить представникам російського капіталу.

"В останні роки продукція на 90% поставлялася до Російської Федерації", - відзначив голова Мінпромполітики.

Реклама:

Він підкреслив, що у зв'язку з фінансовою кризою, уряд Росії обмежив ввезення імпортної техніки, і, відповідно, продукції ХТЗ. Разом із тим, на українському ринку попит на продукцію цього заводу обмежений.

"Звинувачення в тому, що уряд, Мінпромполітики не займається проблемами підприємств Харківської області, є некоректними. Треба не шукати винних на стороні, а спільно вирішувати ці питання", - заявив Новицький, підкресливши, що вирішувати проблеми підприємства в області мала б насамперед саме регіональна влада.

Він нагадав, що уряд ефективно вирішував проблеми низки харківських підприємств, зокрема, Харківського державного авіаційного виробничого підприємства і Харківського заводу ім. Малишева: "Ці підприємства практично не працювали і мали великі борги. Сьогодні вони працюють і мають серйозні програми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!