Будівництво метро на Троєщину скасовується?

П'ятниця, 3 липня 2009, 18:19

Команда мера Києва Леоніда Черновецького має намір зняти фінансування з запланованого на 2009 рік будівництва першої черги лінії метро на Троєщину.

Відповідні пропозиції містяться в змінах до Програми соціально-економічного розвитку Києва, які отримали депутати, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу фракції БЮТ у Київраді.

При цьому в повідомленні говориться, що Головне управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації (КМДА) пропонує взяти 18,5 млн. гривень з затверджених на будівництво Лівобережної лінії метрополітену "Троєщина-Осокорки" 19,2 млн. гривень.

"Аргументація КМДА полягає в тому, що кошторисна документація не затверджена, тому гроші потрібно перерозподілити на інші об'єкти. Зокрема, на добудову метро на Теремки. Так, добудувати "підземку" на Теремки життєво необхідно, але чому за рахунок мешканців Троєщини?" - зазначила голова фракції БЮТ в Київраді Тетяна Меліхова.

Реклама:

На думку Меліхової, недоцільно виділяти додаткові 500 тис. грн. на установку висувних бар'єрів біля мерії або передбачати 16 млн. гривень на будівництво пунктів платного в'їзду в Київ у ситуації, коли немає коштів на те, щоб добудувати метро на Теремки.

Раніше повідомлялося, що будівництво метро на Троєщину почнеться 2009 року.

Лінія метро на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина, у відповідності з планами КП "Київський метрополітен", повинна почати роботу в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: