На піар Януковича в бюджеті грошей немає?

П'ятниця, 3 липня 2009, 15:15

Підвищення розміру прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати, як того вимагає фракція Партії регіонів, потребуватиме додатково 37,5 млрд. гривень і призведе до суттєвого збільшення інфляції та дефіциту бюджету.

Про це заявила в п'ятницю на брифінгу прем`єр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "УНІАН".

"Для того, щоб зробити те, що вони пропонують, потрібно 37,5 млрд. гривень до бюджету. Це по суті справи збільшити дефіцит бюджету на 10%. Таких грошей немає, це може призвести до емісії й величезної інфляції. Я країну ніколи в таку нестабільність не зможу закинути", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що ініціатива Партії регіонів є піар-акцією й не може бути реалізована в умовах кризи.

Реклама:

При цьому Тимошенко підкреслила, що те, що в Україні вчасно виплачуються діючі пенсії та зарплати є великим досягненням.

"Для нас сьогодні було б великою перемогою й досягненням вчасно платити пенсії, зарплати в тому обсязі, в якому вони існують", - сказала вона, нагадавши при цьому, що бізнесмени від Партії регіонів знизили зарплати на своїх підприємствах на 30-40%.

"Хай вони спочатку в своєму господарстві розберуться, своїх співробітників на своїх колись "прихватизованих" заводах забезпечать зарплатою й не знижують її, а потім піар-акції влаштовують в парламенті", - сказала Тимошенко.

Як відомо, у п'ятницю фракція Партії регіонів блокувала президію й трибуну Верховної ради, вимагаючи ухвалення на позачерговому засіданні закону про підвищення зарплат і пенсій для найбідніших громадян країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: