Думка експерта: Обмеження НБУ не матимуть впливу на банки

Вівторок, 28 липня 2009, 16:07

Національний банк в листі до банків повідомив, що з 28 липня  продаватиме валюту лише тим банкам, які дотримуються встановлених центральним банком індикаторів валютного ринку і не порушують значень лімітів відкритої валютної позиції.

Економіст інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Пархоменко в коментарі "Економічній правді" наголосив, що значного впливу лист НБУ на поведінку банків не матиме.

"Зростання долара, яке можна було спостерігати сьогодні на міжбанку цілком може бути викликане листом НБУ. Але рішення НБУ навряд чи буде мати сильний довгостроковий вплив на ринок. Обсяги попиту не змінилися через вихід листа НБУ, тому не варто очікувати суттєвого його впливу на курс", - зазначив він.

За його словами, зростання долара також пов'язане з відсутністю інтервенцій НБУ.

Реклама:

При цьому він не може назвати точної причини виходу листа регулятора.

"У будь-якому випадку, якщо банки не зможуть купувати валюту в НБУ, вони будуть проводити операції між собою", - додав Пархоменко.

Як повідомлялося, девальвація гривні в середині липня багато в чому викликана відсутністю валютних інтервенцій НБУ на міжбанківському ринку.

В понеділок НБУ не виходив на ринок з пропозицією. Але у вівторок в НБУ повідомили, що на ринок для посилення гривні було направлено 100 мільйонів гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!