"Укртатнафта" скаржиться на "УТН-Схід" за несумлінний франчайзинг

Вівторок, 28 липня 2009, 15:45

ЗАТ "Укртатнафта" заявляє про те, що ТОВ "УТН-Схід" порушує свої зобов'язання в рамках ліцензійного договору між організаціями на право використання знаків для товарів і послуг.

Про це повідомляється в прес-релізі "Укртатнафти" у вівторок.

Як зазначено в прес-релізі, "УТН-Схід" використовує знак "Укртатнафти", але при цьому не вказує, що знак використовується за ліцензією, не узгоджує збільшення кількості об'єктів, де використовується знак і самостійно визначає об'єкти і терміни використання знака "Укртатнафта" .

Компанія звертає увагу, що "УТН-Схід" у відповідності з додатковою угодою до ліцензійного договору може використовувати знак "Укртатнафти" на території 103 АЗС.

"Проте, за наявною інформацією, "УТН-Схід" додатково використовує знак "Укртатнафти" ще на 15 АЗС", - підкреслюється в повідомленні.

За даними "Укртатнафти", "УТН-Схід" також вказує на своїх фірмових бланках, що вони є офіційним дилером ЗАТ.

"Компанія заявляє, що не надавала "УТН-Схід" ніяких прав і повноважень на здійснення дилерської діяльності", - уточнюється в інформації "Укртатнафти".

Крім цього, "Укртатнафта" заявляє, що "УТН-Схід" не забезпечує належної якості реалізованих товарів і послуг, що надаються, "про що документально свідчать неодноразові скарги та рекламації клієнтів ТОВ".

Також "Укртатнафта" звертає увагу, що були "зафіксовані численні скарги від власників паливних карток "УТН-Схід", які мали проблеми з їх використанням і не могли з ними заправитися".

"Споживачі масово звертаються до АТ "Укртатнафта" із скаргами та проханнями про відшкодування збитків", - зазначено в прес-релізі.

На думку "Укртатнафти", такі дії з боку "УТН-Схід" трактуються як "недобросовісна конкуренція" на роздрібному ринку нафтопродуктів.

"Укртатнафта" звертає увагу, що вона в повному обсязі виконує всі свої зобов'язання за ліцензійним договором.

"Однак власник мережі АЗС протягом тривалого періоду не дотримується умов двосторонніх угод, що завдає прямої шкоди репутації АТ" Укртатнафта ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, російсько-британська корпорація ТНК-ВР знаходиться у фінальній стадії переговорів про купівлю великої української мережі АЗС "УТН-Схід".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!