НКРЗ просить "Укртелеком" обґрунтувати підвищення тарифів на доступ до каналізації

Четвер, 23 липня 2009, 18:14

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) просить найбільшу телекомунікаційну компанію "Укртелеком" обґрунтувати підвищення тарифів на доступ до кабельної каналізації.

Про це повідомляє агентство "Українські Новини" з посиланням на прес-службу НКРЗ.

Нацкомісія вирішила звернутися до компанії у зв'язку з численними скаргами операторів на значне підвищення тарифів.

Оператори вважають, що підвищення тарифів на доступ до кабельної каналізації може негативно відбитися на обсягах і якості послуг, надаваних споживачам, крім того, це може спричинити скорочення інвестиційних ресурсів і темпів розвитку мереж і впровадження нових послуг.

Реклама:

Як відомо, "Датагруп" і Vega просять Кабінет Міністрів, Антимонопольний комітет, НКРЗ і комітет Верховної ради з транспорту і зв'язку вивчити підвищення "Укртелекомом" тарифів на кабельну каналізацію.

Раніше "Укртелеком" підвищив вартість тарифів на послуги кабельної каналізації в 6-8 разів, що, на думку інших учасників ринку й Інтернет-асоціації (ІнАУ), може призвести до втрати конкуренції, тому вони виступають за держрегулювання цін на доступ до кабельної каналізації.

17 липня Кабмін схвалив розроблений НКРЗ новий порядок доступу до кабельної каналізації електрозв'язку, а на засіданні 23 липня НКРЗ затвердила цей порядок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!