Авіабудівники проведуть через Держказначейство всі кошти від продажу облігацій

Вівторок, 21 липня 2009, 15:21

Кабінет міністрів переглянув умови випуску облігацій під держгарантії держпідприємством "Київський авіаційний завод (КіГАЗ) "Авіант" та Харківським державним авіаційним виробничим підприємством (ХДАВП) на загальну суму 2,478 млрд. гривень, доручивши зарахувати всі кошти від їх продажу на спеціальні рахунки Держказначейства.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №821 від 17 липня, оприлюдненим у вівторок, Держказначейству також доручено здійснювати контроль за витрачанням цих коштів на погашення кредиторської заборгованості перед банками та здійснення витрат по добудові літаків.

Попереднє розпорядження уряду від 22 квітня 2009 року передбачало проходження через Держказначейство тільки коштів, передбачених на добудову літаків у сумі 726 млн. гривень.

Новий документ також містить чіткий розподіл обсягів випуску облігацій для кожного підприємства на погашення боргів перед банками та добудову літаків: для "Авіант" - відповідно 515 млн. гривень і 343 млн. гривень, ХДАПП - 1237 млн. гривень і 383 млн. гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, "Авіант" вже оголосив про випуск п'ятирічних облігацій двох серій: прибутковість облігацій серії "А" для погашення боргів банкам встановлена на рівні 11% річних на весь термін обігу, серії "В" для добудови літаків - 16,5% річних на перший рік обігу та 1,5 облікової ставки НБУ на наступні періоди.

Андеррайтером випуску виступає Перший інвестиційний банк.

Відповідно до проспекту емісії, прострочений борг "Авіант" перед банками на 30 липня 2009 року становить 393 млн. гривень, у тому числі перед банком "Хрещатик" - 151,5 млн. гривень, Укрексімбанком - 60,5 млн. гривень, Альфа-Банком - 53, 5 млн. гривень.

Держгарантії надані на погашення облігацій за номіналом без покриття процентного доходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: