Опозиція проти продажу ОПЗ

Четвер, 16 липня 2009, 16:40

Партія регіонів рішуче виступає проти намірів уряду продати Одеський припортовий завод "у невдалий момент падіння вартості основних фондів та безпрецедентного зниження кон`юнктури ринку".

Про це йдеться в заяві парламентської фракції Партії регіонів, повідомляє агентство "УНІАН".

"Суспільство має ще одну нагоду переконатися в сутності чинного уряду, який, нехтуючи зобов`язаннями захищати державні українські інтереси, зміцнювати національну економічну безпеку, у розпалі всесвітньої фінансової, економічної кризи - в максимально невдалий момент падіння вартості основних фондів та безпрецедентного зниження кон`юнктури ринку - оголосив про початок приватизації Одеського припортового заводу", - наголошується у заяві.

У Партії регіонів нагадують, що Одеський припортовий належить до "золотого" стратегічного фонду держави Україна, він був і залишається потужним виробником аміаку, мінеральних добрив, замикає на собі унікальну транспортну артерію - вітчизняний аміакопровід.

Реклама:

"Цей потужний виробничо-транспортний комплекс, один з трьох світових галузевих центрів - аналогічні є лише на Ближньому Сході та в Карибському басейні - гідний самостійно впливати на кон`юнктуру світових цін на аміак та добрив з нього.

Одеський припортовий може відігравати помітну, якщо не визначальну, роль на світовому ринку, сприяючи міцному просуванню українських національних інтересів у зовнішньому світі", - констатується у заяві опозиційної депутатської фракції.

На думку представників Партії регіонів, "не може не викликати обурення той факт, що оголошення відбулося з грубим порушенням чинного законодавства".

"Немає сумніву, що ласий шматок державного майна волею безсовісних можновладців буде спрямований і на потреби політичної кон`юнктури, фінансування та обслуговування стартових позицій у президентській виборчій кампанії одного з кандидатів - чинного прем`єр-міністра країни", - вважають у ПР.

Фракція Партії регіонів "рішуче виступає проти намірів уряду приватизувати Одеський припортовий завод, вважаючи перешкодою непереборної сили як поглиблення фінансово-економічної кризи, так і фактичний початок виборів президента країни".

Як повідомлялося, 15 липня Фонд державного майна України оголосив конкурс з продажу державного пакету акцій у розмірі 99,567% ВАТ "Одеський припортовий завод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: